Jeugdraad

Jeugdig Dilbeek bruist van activiteiten... 

Dit kan ook moeilijk anders in een gemeente met zoveel jongeren.

Elk weekend komen duizenden kinderen en jongeren samen om zich in een jeugdvereniging te amuseren en om toffe activiteiten te beleven. De oudere jeugd is welkom in de jeugdhuizen. Daar ontmoeten ze elkaar in een aangename sfeer, en vinden ze allerlei spetterende activiteiten, zowel sportief als cultureel.

Elk weekend opnieuw zetten honderden vrijwilligers zich gratis en met veel enthousiasme in om deze activiteiten voor te bereiden en te begeleiden. Zij besteden daarenboven nog heel wat van hun vrije tijd om dit alles mogelijk te maken: ze vormen zich door allerlei cursussen te volgen, zij organiseren activiteiten om geld in het laatje te brengen, en staan in voor de veiligheid en het onderhoud van hun materiaal en van hun lokalen.

Enkele tientallen mensen kijken nog verder dan hun eigen terrein: zij investeren ook tijd om op te komen voor de jeugd en het jeugdwerk in de gemeente. Zij stuwen de Jeugdraad of werken mee aan het jeugdwerkbeleidsplan.

Om dit aanbod zo ruim mogelijk kenbaar te maken, vind je alle nodige info in deze editie van de jongerenkrant. Hiermee willen we alle jongeren betrekken bij dit jonge gedoe. In deze brochure kan je je weg vinden in het Dilbeekse aanbod; wij zijn er zeker van dat je ergens binnen de gemeente je ding vindt.

Zij die zich geroepen voelen om mee te werken aan en mee te denken over het Dilbeekse jeugdwerk, zijn welkom in de Jeugdraad. Je hoeft zelfs geen lid te zijn van een vereniging!

Wens je meer informatie, bel dan de plaatselijke verantwoordelijke of neem contact op met de Dienst Jeugd. Zij zullen je graag helpen.