Breinplein juni 2020

Studeerplekken voor studenten

We kregen de laatste weken heel wat vragen binnen van studenten die op zoek zijn naar een stille studeerruimte. We staken even de koppen bij elkaar om dit op een veilige manier te kunnen organiseren. We zijn dan ook heel blij dat het ons gelukt is om 57 plaatsen te voorzien, verspreid over Dilbeek.

We beseffen van velen van jullie het fijn vinden om met vrienden te studeren, zeker in deze tijden wanneer je weinig sociaal contact hebt. Door de beperkte capaciteit aan studeerplekken deze periode, willen we iedereen vragen om deze plekken in de eerste plaats vrij te houden voor studenten die thuis geen rustige studeerruimte hebben en hier dus echt nood aan hebben. Blijf dus je bestaande bubbels respecteren. Lukt het niet om je thuis te concentreren? Dan ben je meer dan welkom op een van onze Breinpleinen.

Onze Breinpleinen zijn open op weekdagen van 8u30 – 18u:
- Kasteel La Motte
- JC Castelhof
- CC Westrand

 

We starten vanaf dinsdag 02/06 (Westrand vanaf woensdag 03/06) en de Breinpleinen lopen tot eind juni. Om dit alles te organiseren vragen we jullie om op voorhand in te schrijven via volgende link:

https://outlook.office365.com/…/TeamJongerenBrein…/bookings/ (Kasteel La Motte)

https://outlook.office365.com/…/TeamJongerenBrein…/bookings/ (JC Castelhof)

https://outlook.office365.com/…/TeamJongerenBrein…/bookings/ (Westrand)

 

Reserveren is verplicht, dit kan je doen tot 12u op voorhand. Wie geen plek gereserveerd heeft krijgt dus ook geen toegang! Na reservatie ontvang je een mail, lees deze goed door alvorens je naar een van onze Breinpleinen komt, hier leggen we alle afspraken uit. Reserveren kan enkel per dag, niet voor een voormiddag/namiddag. Indien je pas in de namiddag kan komen studeren zal de tafel wel voor jou gereserveerd blijven, al zouden we dit liever beperken. We vragen jullie om steeds op dezelfde locatie een plek te reserveren. Dit om de contactbubbels zo klein mogelijk te houden.

 

Omdat het verplicht is om ook toezichters te voorzien zijn we op zoek naar 1 student per ruimte die deze verantwoordelijkheid op zich wil nemen. De bedoeling is dat je nog steeds in alle rust kan studeren. Alleen vragen we jou, in ruil voor een kleine vergoeding, om enkele taken op te nemen:

• Toezien dat elke student bij vertrek zijn/haar tafel ontsmet
• Signaleren aan personeelslid indien handgel e.d. op zijn
• Bewaken dat de maatregelen nageleefd worden en moeilijkheden signaleren aan Team Jongeren
• Ruimtes op regelmatig tijdstip verluchten
• ...

Interesse? Laat het ons weten en stuur een berichtje voor meer informatie.