Campagne Dilbeek

WWW.NOGTIJDZAT.BE

Belangrijk is dat elke organisatie maatregelen neemt waarbij -16 jarigen geen alcohol kunnen verkrijgen en -18-jarigen geen sterke drank kunnen verkrijgen.

De gemeente Dilbeek heeft in het kader van de nieuwe wetgeving omtrent het serveren van alcohol aan minderjarigen een campagne uitgewerkt ter ondersteuning van de evenementen.
Dit materiaal kan gratis uitgeleend en aangevraagd worden bij de Dienst Jeugd.

Aanbod:

  • 2 spandoeken van 1m op 1m en 1 spandoek van 2m op 1m
  • A3 affiches en A2 affiches
  • 2 herasdoeken van 3,14m op 1,70m
  • Polsbandjes voor 16/17-jarigen en voor +18 jarigen: Deze kunnen gebruikt worden als alcoholbandje en kunnen aan de ingang of aan bonnetjesstand uitgedeeld worden. -16-jarigen krijgen geen alcoholbandjes omdat zij geen alcohol mogen krijgen.
  • T-shirts met beeld van onze campagne: Bedoeling is dat 1 verantwoordelijke per bar deze t-shirt kan aandoen. Hij/zij is het aanspreekpunt bij twijfelgevallen. Barmedewerkers kunnen dan bij twijfel de persoon doorverwijzen naar deze verantwoordelijke zodat ze geen tijd verliezen aan discussies. De verantwoordelijke kijkt dan na of de persoon alcohol mag verkrijgen of niet. Als hij weigert zijn leeftijd te bewijzen (identiteitskaart, rijbewijs, ...) mogen jullie drank weigeren.

Bij verlies, diefstal of schade wordt de kost aangerekend aan de uitlener.

We raden uiteraard aan om deze campagne te gebruiken of toch zelf een systeem uit te werken opdat wetgeving kan nageleefd worden.
Belangrijk is ook dat jullie de barmedewerkers goed briefen en op de hoogte brengen van de wetgeving.

Deze campagne is een samenwerking van de Dienst Jeugd en de Dienst Welzijn en Preventie.
Concept en vormgeving: info@heartwork.be